Hoe wordt jouw website een klantenmagneet?

Wanneer (potentiële) klanten jouw bedrijf online op zoeken, komen ze vaak als eerste uit op de homepage van jouw website. De homepage is eigenlijk een verzamelpagina: de gehele website komt hier samen. Als de homepage duidelijk én enthousiasmeert, wil jouw klant meer. Volg daarom deze gratis tips van NUTS marketing om jouw homepage te optimaliseren.

Tip 1: besteed aandacht aan het navigatiemenu

De meeste mensen bekijken webpagina’s vanuit de linkerbovenhoek. Van linksboven gaan de ogen naar rechtsboven, waarna ze vanuit daar naar beneden gaan. De belangrijkste informatie moet dus bovenin komen te staan. Zorg voor een duidelijk menu én dat alles zo duidelijk mogelijk is.

Extra tip: gebruik de footer om (beknopt) al jouw contactgegevens te vermelden. Denk daarbij aan het telefoonnummer en mailadres, maar ook een doorverwijzing naar de social media pagina’s.

Tip 2: laat weten welk probleem jij oplost

Als onderdeel van de header, is het belangrijk om meer over jouw bedrijf te vermelden. De (potentiële) klant wil natuurlijk graag weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Met een duidelijke zin laat je weten welk probleem jij oplost of in welke behoefte je voorziet. De websitebezoeker moet dit in één oogopslag kunnen zien, en dat is precies waarom een header hier perfect inzetbaar voor is.

Tip 3: less is more

Het komt vaak voor dat op de homepage te veel en verkeerde teksten staan. In eerst instantie willen de mensen weten of jij begrijpt wat zij doormaken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een situatie te schetsen waarin ze zich herkennen. Hoe eerder de connectie wordt gemaakt, des te beter je kunt inspelen op verlangens.

Extra tip: maak de teksten goed leesbaar. Zet de teksten dus in korte alinea’s, gebruik koptitels en wissel de tekstblokken af met foto’s.

Tip 4: zorg voor actie

Het doel van jouw website is onder andere om mensen actie te laten ondernemen. De homepage is hier uiterst geschikt voor. Zorg er daarom voor dat jouw homepage is voorzien van call-to-actions. Dit kunnen knoppen zijn, maar ook een opt-in formulier of simpele hyperlinks in de teksten. De call-to-actions moeten zo laagdrempelig mogelijk zijn, zodat deze ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden door de (potentiële) klant.

Kun je hulp gebruiken bij het optimaliseren van jouw website? Of is jouw website verouderd en ben je toe aan een nieuwe met alles erop en eraan? Dan ben je bij NUTS marketing aan het juiste adres. Naast het webdesign, zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf online goed vindbaar is (en blijft). Bekijk alle diensten van NUTS marketing en neem contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen!


Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Of neem contact op via onderstaand contactformulier. 

[contact-form-7 id=”651″ title=”Contactformulier 1″]